söndag 29 mars 2009

AJJJJJJ!!!!!!

Det gör så JÄÄÄVLA ont att epilera vaderna!!

Thank God att det äntligen är över!

Mini uppdate!

Detta har hänt i helgen...

Lördag:
- Promenad med Ipek (45 min).
- Träffat Yvonne.
- Handlat mat.
- Handlat födelsedagspresent till Micke (min kusins man) som fyller 35 imorgon.
- Träffat Jackes mamma lite snabbt. (Lite Amsterdam planering).
- Haft myskväll med Kiki & Maggie.

Idag:
- Ställt klockan! (Sommartid).
- Gymmat på F&S Johanneslust med Ipek i 75 min. (Där träffade vi Cindy).
- Värdat på familjejympan (F&S Heleneholm).
- Varit värdvikarie på knattejympan.

lördag 28 mars 2009

fredag 27 mars 2009

Let´s dance 2009

Eftersom jag hela våren hejat på Laila kändes det väldigt jobbigt att se Magnus vinna. Visst, han var duktig, men i mina ögon var Laila utan tvekan den riktiga vinnaren. Henns shownummer gav mig nästan tårar så vackert det var. Fan också!

I väntan på tåget...

Medan jag väntade på att tåget skulle komma igår, passade jag på att leka lite med mobilkameran =0)

(Helsingborg C- Knutpunkten)

Gårdagens pendling

Pendlingen hem från Helsingborg igår var riktigt rolig. Satte mig i en 4:a (2 säten mitt emot). Mitt framför mig satt en kille i 16-17 års åldern, och han påminde om Sune med sitt spretiga blonda hår. En kort stund efter att jag satt mig, satte sig en utländsk snubbe (25-30 år) bredvid "Sune", vilket nästan direkt resulterade i ett skrattanfall för min del. Kontrasten mellan dem två såg så sjukt rolig ut. Megasvennen vs. Megablatten.

När tåget börjat rulla tog "Sune" upp sin dator för att kolla på film. Utlänningen bredvid "Sune" tjuvkikade på filmen, och hela vägen mellan Helsingborg och Lund höll jag nästan på att kvävas av skratt för att dem två skrattade i duett.

När "Sune" klivit av i Lund började utlänningen prata med mig. Mördarrepliken den här gången var: "Jag såg dig skratta åt oss. Du har vackert leende". Jag höll bokstavligt på att dö (pinsamt or what, när tåget är proppfull med människor) när han sa det, och svarade därför lite skämtsamt: "Ja, det är inte lätt att hålla sig för skratt när andra runtomkring en skrattar". Mr utlänning började förklara filmen detaljerat med sin brytning , vilket var galet roligt. Han avslutade lite fint med: "Du måste titta på EROTRIPP" (Eurotrip).

Efter den snabba filmfaktan tog Mr utlänning konversionen till level 2, dvs. relatonsprat. "Är du upptagen?" (Han undrade ifall jag var singel eller ej.) Jag svarade "Ja" eftersom jag lyssnade på min iPod (övade in min uttagningslåt), och inte ville bli störd. Han fattade dock inte det. Självklart blev han nyfiken på min och "pojkvännens" relation, vilket tvingade fram mig en massa vita lögner, som han faktiskt gick på. Feels good!

Nu ska fira helg genom att ta mig ett eucalyptusbad!

Ha det bra vänner!

F&S uttagning

Friskisuttagningen är avklarad! Nu återstår det bara att se ifall jag är antagen eller ej. Tror i alla fall att det gick bra ;0)


tisdag 24 mars 2009

Idag är det ingen vanlig dag...

...för det är Sandras födelsedag. Hurra, hurra, hurra!!!

(SÅCKÅRSÖTA Sandra i en Top Model pose)

måndag 23 mars 2009

Ser jag tysk ut?

Igår fick jag en sjukt rolig fråga när jag befann mig i gymmet, nämligen: "Kommer du från Tyskland?" Gissa tre gånger om jag höll på att dö av skratt? HAHAHA...

Sämre raggningsreplik får man verkligen leta efter. Snubben som ställde frågan kom från Österrike och hade tydligen spanat in mig i gymmet förra veckan. Under hela min gymvistelse skulle han köra maskinerna bredvid mig, vilket efter ett tag blev riktigt jobbigt. Precis innan jag skulle gå tänkte han briljera med sina träningskunskaper genom att ge mig träningstips (och han var inte ens vältränad). Jag tänkte mest: "Yeah right, pladdra du på". Jag lät all info passera in genom ett öra för att lika snabbt passera ut genom det andra. Efter "träningstipsen" frågade han mig självklart hur länge jag hade tränat. Ville inte riktigt knäcka hans tränings-stolthet, så jag sa bara "ett bra tag". Självklart frågade han då: "hur länge?", och när jag sa "9 år på Friskis", höll han bokstavligt talat på att tappa sina vikter. Han bara: "9år?!?, 9 år?!?, 9 år är länge! Du ser stark ut.". Gissa om han blev chockad? Mitt i den extrema chocken dissade jag honom och gymmet.

Det var den gymupplevelsen!

Tschüss!

Dagens HAHAHA...

Kurser för män 2009

Folkhögskolans fristående kurser för män

Kurs 1
Hur man fyller på ispåsar
Kursen går igenom varje arbetsmoment med diabilder.
950:-

Kurs 2
WC-papper. Är det sant att toalettpappret växer ifrån pappershållaren?
Diskussionsgrupp
1500:-

Kurs 3
Är det möjligt att lyfta upp toalettringen innan urinering? Och hur lägga ner den igen efter urinering?
Mycket praktiska övningar.
2000:-

Kurs 4
Efter middagen: Flyger de smutsiga tallrikarna själva till diskhon?
Lösningar och exempel på videoband.
2500:-

Kurs 5
Lär dig att hitta saker, börja med att ställa de på de rätta platserna istället för att gapa och vända hela lägenheten upp och ner.
Öppet forum.
1900:-

Kurs 6
Att ge blommor till din älskade skadar inte din hälsa.
Bilder och ljudband.
4000:- Begränsade platser!!

Kurs 7
Våga fråga efter vägen när du inte hittar.
Berättelser ur verkliga livet.
1500:-

Kurs 8
Är det genetiskt möjligt att hålla tyst när frun kör bilen?
Körsimulator.
7500:- Obegränsat antal.

Kurs 9
Lär dig skillnaden på fru och mamma .
Rollspel
1900:-

Kurs 10
Hur man lär sig att älska shopping?
Andningsteknik, meditation samt mental träning.
500:- Alla anmälningar är bindande.
Obegränsat antal.


Fick detta roliga mail från Mickan idag. Hon är verkligen bäst på att skicka roliga mail.

söndag 22 mars 2009

ALLTID, ALLTID, ALLTID!

Att leva i en värld där man inte ens hinner med sitt eget liv är inte bara jobbigt, det är i vissa situatiomed tillockmed riktigt plågsamt. Har just bråkat med pappa, för skit egentligen, men mår så himla dåligt för det. Och det är inte ens mitt fel! Varför ska då jag må dåligt? Varför? Jag fattar inte varför man ALLTID får mer skit tillbaka, ju mer man ställer upp. Jag fattar det bara inte.

Jag är trött på att ALLTID vara den som ställer upp och tar tag i saker, ALLTID vara den som inte kan få fram annat än ett JA, och ALLTID vara den som är ordentlig och skötsam. Jag orkar inte mer! Jag är rent ut sagt less på mig själv. Jävligt less!

Känner mig just nu jävligt stressad, trött och förbannad på mig själv. Hinner knappt unna mig själv 5 minuter åt att göra INGENTING. Jag är förbannad för att jag prioriterar allt runtomkring mig mer än vad jag prioriterar mig själv. Och det sjukaste av allt är att jag bara låter det fortsätta. Hur tar man sig ur ett sådant beteende? Och hur ska jag som folkhälsopedagog hjälpa andra när jag inte ens kan hjälpa mig själv?

lördag 21 mars 2009

Gårdagen

Igår var jag på praktiken mellan 8.30-12.00. Kom hem runt 14.00. Vid 17.-tiden åkte jag och mamma på födelsedagskalas till min kusin i Höj (ligger mellan Kävlinge och Löddeköpinge). Kidzen var som vanligt sjukt spralliga och roliga. William (5,5 år. Mitt kusinbarn) köpte Star Wars plåster till sin pappa (min kusin) i födelsedagspresent, och gissa om han var nöjd? Hahaha... På kvällen blev det Let´s Dance, och därefter somnade jag rätt snabbt.

Bio ikväll =0)

I eftermiddag ska jag och Lina först strosa runt lite i Malmös nya köpcenter Entré, och därefter ska vi på bio och se filmen "En shopaholics bekännelser". Ska bli riktigt nice!

Rea på zucchini!


På ICA MAXI Toftanäs kan man denna veckan handla zucchini för 9,90 kr/kg. Det är sjukt bra pris för en sjukt bra grönsak! Tycker utan tvekan ni ska bege er dit.

torsdag 19 mars 2009

Ännu en lång dag

Även idag är jag galet trött.

Vaknade 05.10. Begav mig hemifrån 06.50. Var framme på centralen i Hbg 08.18. Framme på praktiken 08.30.

Var på praktiken mellan 08.30-18.00.

18.15 tog jag tåget från Hbg. Hemma 19.30.

Har sedan jag kom hem bara hunnit käka, duscha, boka biobiljetter och fixa lite smågrejs som kolla mailen (Har även satt upp mig som värdvikarie på knattepass 2 söndgar i rad fastän jag egentligen inte har tid. Har så jäkla svårt att säga nej). Tiden bara rusar förbi.

Nä, nu måste jag sova!

Natti natt!

Papperskorgen är borta


Jag är sämst när det gäller teknik, och då menar jag verkligen SÄMST! I förrigår när jag skulle tömma papperskorgen på datorn, så råkade jag radera den istället för tömma den. Fattar verkligen inte hur jag lyckades med det. Är det någon som vet hur man trollar tillbaka den?

onsdag 18 mars 2009

Lång dag

Har varit uppe sen 04.30 idag. Begav mig hemifrån 05.55 för att 08.00 infinna mig på praktiken i Helsingborg. Första praktikdagen varade till 16.00 och bestod mestadels av möten.

Efter praktiken tog jag tåget till Lund, där jag 17.00 träffade Sandra. Vi käkade, och därefter åkte vi tillsammans med Hasse till nya handbollsarenan.

19.00 såg vi LUGI-Sävehof matchen, som slutade med vinst för Carros lag Sävehof. Grattis!

Tog tåget från Lund 21.17, och kom hem vid 21.55. Gissa om jag är trött?

Nu ska jag sova!

Natti natt!

måndag 16 mars 2009

Mina "Friskis" strumpor

Dessa söta strumpor brukar jag ha på mig till mina röda Friskiskläder varje söndag =0)
(Alla hjärtansdagpresent från mamma)

Inlägg från Lina på Face

"Tingeling tingeling, come on baby shake that thing..... Jag skickar hellre helt ärligt tingeling än det numret som vann igår! haha"

Jag håller mer Lina!

Klicka här för att lyssna på Tingeling. Hahaha....


Gårdagens fysiska aktivitet

På förmiddagen promenerade jag med Ipek i ca 70-80 minuter.

På eftermiddagen värdade jag på familjejympan. Därefter hoppade jag in som värdvikaie på knattepasset, och efter allt skutt med kidzen körde jag 70 minuters träning i gymmet (Löpbandet: 27 minuter (5 minuters promenad, 20 minuters löpning, 2 minuters nedvarvning)+ maskiner (mest armar)).

Schlagerexperterna!

Under melodifestivalsfinalen sms:ade jag och Lina varandra för fullt. Mer om detta hittar ni på Linas blogg.

Klicka här!

söndag 15 mars 2009

Kärleksfilm

Har precis sett filmen A Cinderella story (för 10 gången minst), och nu är jag precis sådär jobbigt kär som man aldrig kan bli i verkligheten. Kan någon förklara för mig varför filmer har den effekten på en? En annan sak till, var hittar man den svenska versionen av Chad? Han är så jävla het!

lördag 14 mars 2009

Chocktillstånd!

Jag kan utan tvekan säga att jag inte tänker heja på Sverige i Eurovision i år. Vinnarlåten är nog något av det sämsta vi (Jag är inte inräknad där. Mina röster gick till Måns.) någonsin skickat vidare. För det första så är vinnarlåten ingen SCHLAGER. För det andra så är det omöjligt att lära sig sången då hon sjunger opera, och för det tredje så är stora delar av låten stulen. Förutom den stora vinnarskrällen så höll jag nästan på att svimma när Ugglas fick folkets röster. What the fuck har folk röstat på egentligen??? Två låtar där den ena är sämre än den andra. Jag är besviken, grymt besviken!

Sydsvenskan gratis i 2 månader!


Klicka på länken, fyll i uppgifterna så får ni sydsvenskan gratis i 2 månader.

Melodifestivalsfinal ikväll

Jag hoppas att Måns, H.E.A.T eller Alcazar vinner.

Bilder från dagens promenad




fredag 13 mars 2009

iPod uppdatering


Idag har jag uppdaterat min iPod rejält kan man säga. Har raderat ALL musik och fyllt iPoden med massa barn/ungdomsmusik för att hitta den perfekt jympamusiken till uttagningen och mitt framtida kidzpass. Jag kan onekligen säga att jag går igång på det mesta. Hoppar och skuttar till ALLT! Allt från Smurfarna till Mojje and I lööv it! =0)

Vad hade Anna Skipper sagt?

Jag och mamma är nyss hemkomna från affären, och detta handlade vi idag.




torsdag 12 mars 2009

Ledaruttagning

Fredagen den 27 mars ska jag gå på en extrainsatt ledareuttagning på Friskis. (Ordinarie uttagning är 20:e maj.) Fick förfrågan via telefon idag om jag var intresserad, och valet var enkelt =0)

Nu är det sovdags! Natti natt!

onsdag 11 mars 2009

Dagen

På förmiddan fick jag och Mickan lite "aha-upplevelser" när vi satt på biblioteket med bibliotikarien som vi hade bokat. Helt plötsligt blev det till skillnad från tidigare jättelätt att hitta vetenskapliga artiklar. Hjälpen var verkligen guld värd!

Eftermiddagens föreläsning handlade om enkätmetodik, och var även den mycket givande. Mot slutet av föreläsningen skulle vi sitta i grupper och formulera enkätfrågor. Jag, Mickan och Helena hamnade i samma grupp och skulle utifrån "studenters attityder till rökning" komma på lämpliga frågor. Det var hur knepigt som helst, med tanke på att vi hade 24 punkter (som vi gått igenom de 2 första timmarna av föreläsningen) vi skulle ta hänsyn till. Vår grupp tänkte på ALLT, och då menar jag verkligen ALLT!

Så här lät det bland annat vid ett tillfälle när hela gruppen började asgarva:

Helena: "Vad är din uppfattning om människor som röker? Man kanske skulle kunna formulera om den?"

Mickan: "Hur ställer du dig till rökare? Eller nej, det blev konstigt. Då kanske de missförstår och tänker "typ en meter, två meter ifrån", och det är ju inte så vi menar."

Jag: "Om vi skulle ställa den frågan på Rosengård skulle dem säkert svara: Vadå ställer? Jag sätter mig på stolen vid köksfläkten."

Vrider och vänder

Klockan är 01.20 och jag kan inte sova. Har vridit och vänt mig i sängen i över två timmar nu, vilket börjar kännas jävligt jobbigt. Under dessa två timmar har jag nog hunnit fundera på allt som kommer ske 2009. Låter jätteknäppt, jag vet!

Mitt liv under 2009 rymmer fram till 1 september hittills: praktik på 10 veckor, en litteraturstudie (b-uppsats), en rapport, en Amsterdamvistelse, en ledarutbildning (Friskis), sommarjobb (8 veckor begränsade jag det till för att kunna få lite sommar), en Greklandsresa (2 veckor) och en jävla massa smågrejer som hör till det vanliga livet+ lite annat.

Utöver detta kanske det även blir en resa med Jacke.

Detta är bara lite av allt jag har funderat på. Får försöka ge John blund en chans till innan jag ska upp om 3 timmar och 25 min.

Natti natt!

tisdag 10 mars 2009

Lång dag imorgon

Imorgon väntar en lång dag, vilket innebär att det snart är dags för mig att sova. På morgonen (09.00) har jag bokat bibliotikarie som ska hjälpa mig att leta fram vetenskapliga artiklar till litteraturstudien, och på eftermiddagen blir det föreläsning till 16.00. Känner redan nu hur jobbig dagen kommer bli. Att stiga upp klockan 05.00, och inte vara hemma förrän efter 18.00 är inget hit.

Nu ska jag dricka upp min kopp te (Japansk Lime Sen), sen är det dags att sluta ögonen.

Sov gott kära läsare!

Till Markus (min anonyma läsare)

Hej!

Med tanke på alla kommentarer, så antar jag att min blogg är riktigt intressant, fast jag mest skriver massa nonsens. Jag har svarat på alla dina kommentarer under respektive inlägg så du vet. Det är kul att läsa alla dina långa inlägg, men jag måste erkänna att det börjar kännas lite läskigt att inte veta vem du är. Kan du inte ge mig någon ledtråd eller berätta något om dig?

/Sus

Deo för hår


Förra veckan när jag var hos frissan fick jag deo-vax applicerat i håret. Tro det eller ej, men det är en makalöst bra produkt som jag bara MÅSTE göra reklam för. Håret blir helt perfekt, och det känns till skillnad från vanligt vax inte "vaxigt". Dessutom luktar håret så gott efteråt. Jag blev så fascinerad av denna produkt att jag ville köpa ett stick direkt. Tyvärr hade de inga hemma, så Nelli (min frisör) lovade att beställa hem ett till mig.

Vaknade (runt 11.00) till följande sms imorse: "Hej tjejen! Har din roll on. Du är välkommen att hämta den. Nelli".

Blev otroligt glad och hoppade upp från sängen direkt. När jag väl satte mig på cykeln för att hämta mitt vax började det ösregna. Såg rent genomrutten ut när jag kom hem. Dygnsur och irriterad! Som om inte det vore tillräckligt irriterande så slutade det självklart regna när jag satte foten innanför dörren. För en stund tittade till och med solen fram, vilket gjorde mig riktigt förbannd. Var fan gömde den sig tidigare? Idag kändes det verkligen som vädret lekte kurragömam med mig. Men, men...det sägs att man inte kan få allt, och idag håller jag verkligen med. Jag fick inget fint väder, men jag fick åtminstonde mitt efterlängtade hårvax =0)

Nu ska jag ta ett härligt bad!

Sköt om er!

Dagens middag

(Mix á la Sus)

Känner jag dig Markus?

måndag 9 mars 2009

Johnny Depp kväll

Klockan är snart 00.50, så jag borde egentligen sova nu. Kom hem för ca 20 minuter sen. Var hemma hos Kiksan där vi tillsammans med Maggie hade Johnny Depp kväll. Maggies önskemål om ni undrar. Vi såg först Once upon a time in Mexico, och sen såg vi någon film där en kvinna hängde sig men aldrig dog för att snöret/klädesplagget hon hängde sig i gick sönder. Det var tydligen någon komedi. Till skillnad från Maggie så var jag inte så inne i filmen. Pratade mest om Grekland med Kiki. Vi ska nämligen åka till den grekiska ön Lefkas i augusti. Längtar redan.

Nä, nu är det sängtime!

Natti natt!

söndag 8 mars 2009

Dagens "underbara" promenadväder





Någon mer än mig som längtar efter sommaren?

lördag 7 mars 2009

KATASTROF!

Tyvärr ville inte riktigt Ugglas uggla bort från melodifestivalen ikväll. Förstår alvarligt talat inte hur hon kunde gå vidare. Alla verkar hata henne, men ändå går hon vidare. Känner inte någon som hittills sagt att låten är bra. Jag fattar inte riktigt vem som har röstat henne till final. Hon är utan tvekan något av det sämsta jag hört i musikväg. Jag säger bara SNÄLLA, SNÄLLA vinn för helvete inte melodifestivalen nästa vecka!

Äggvåfflor med jordgubbssylt

Har käkat våfflor både igår och idag. Sjukt smarrigt!

Recept på dessa goda äggvåfflor:

(6-8 st)

4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
5 dl mjölk
2 ägg
100 g smält margarin/smör

Blanda ihop, och vips så har ni en färdig smet att grädda!

Andra chansen


(Kvällens uppställning)

Ikväll är det andra chansen i melodifestivalen och så här hoppas jag att resultatet blir i de olika omgångarna:

Omgång 1

Duell 1: Sarah Dawn Finer

Duell 2: BWO

Duell 3: Starpilots

Duell 4: Rigo (Caroline af Ugglas borde inte ens få vara med i tävlingen)

Omgång 2

Finalist 1: Sarah Dawn Finer

Finalist 2: Starpilots

Och så hade det inte förvånat mig om internationella juryn väljer:

Sofia med låten ALLA


Nu återstår det bara att se om jag har rätt

Halsont

Halsen har kärvat sedan i torsdags, så nu lever jag på följande:

(Kamomillte med honung & citron, Alvedon och Strepsils)

fredag 6 mars 2009

Mina nyinköpta espadrillos



(Espadrillos från Vagabond- 399 kr.)

torsdag 5 mars 2009

Österländskt horoskop

Hej kära läsare!

Egentligen borde jag sova nu, men den nya datorn är så rolig att knappa på, så ett inlägg innan John Blund kommer är ett måste!

Min uppdatering har den närmsta tiden inte varit den bästa, vilket främst beror på tidsbrist.

Dagen har tillbringats i Kristianstad, där jag och majoriteten av klassen idag varit på folkhälsokonferens. Vissa föreläsare var roligare än andra, och någon föreläsare var utan tvekan mer högljudd än en annan. Hasse erbjöds öronproppar av Amanda, men vågade inte riktigt ta emot dem.

Dagens skrattanfall kom på tåget hem mellan Höör och Lund när jag och Hasse läste det österländska horoskopet i Metro. Efter att jag läst kaninen sa Hasse plötsligt: "Min mamma är råtta!" I den stunden trodde jag alvarligt talat att jag skulle kvävas av skratt. Hasse fick det att låta så himla roligt.

Nä, nu måste jag sova!

Natti natt!

PS: Hasses pappa är get.