tisdag 31 augusti 2010

2010-08-31

Hej gott folk!

Det har nu hunnit gå några dagar sedan jag kom hem från Barcelona. Tyvärr är det ingen resa jag (av många skäl) vill komma ihåg. Mer detaljer än så vill jag inte nämna. Däremot kan jag säga att Barcelona som stad är fantastik, och är verkligen en stad som jag varmt kan rekomendera er att åka till.

De senaste dagarna har jag ägnat åt att kurera mig då jag blivit galet förkyld under resan. Jag har i princip levt på Cocillana- Etyfin, Alvedon, Strepsils och te. Jag är tack och lov på bättringsvägen, och kommer förmodligen vara tillbaka till mitt gamla jag om några dagar.

I söndags åkte päronen på semester till Slovenien, så jag är numera "king of the house" i några veckor framöver. Har ni lust så får är ni mer än gärna komma på besök och äta middag tillsammans med mig.

Dagen har ägnats åt småfix och passpyssel på Friskis. Imorgon börjar skolan så nu blir det till att duscha så att man snart kan natta kudden.

Det var alles!

Ta hand om er!

onsdag 11 augusti 2010

Ett inlägg utan någon som helst mening, om än med för många meningar =)

Hej gott folk!

Jag borde egentligen sova nu, men det går inget vidare med den saken. Ska vakna om 2,5 timmar, dvs. halv 4 på morgonen, så nu känns det lite skitsamma om jag somnar eller ej...haha =) Har börjat kolla på en ny serie. Ny och ny... Den är ny i min värld. Eller inte ny, dum formulering, hur som helst.... jag har känt till den ett tag, men det är inte förräns nu jag har börjat följa den. Californication. Den är sjukt ball, om än lite för snuskig mellanåt, men utan tvekan en serie jag kan rekomendera då den bjuder på mycket skratt =) Började se den i förrigår, och jag är nästan redan klar med säsong 1. Är på avsnitt 11 av 12. Galet? Ehhh ja...haha... =) Hur har jag då fått tid till detta? Svar: Nattetid! Jag har haft lite svårt att sova, och för att inte bara stirra rätt in i väggen, eller överanstränga ögonen med att blunda blev serien lite av en räddning. Och när jag väl somnat drömde jag bara läskiga saker. I lördags drömde jag om ficktjuvar, i söndags hade jag en tragisk singel-dröm (en sådan som får en att känna sig totalt megamisslyckad och ensam), och i måndags drömde jag om en hemsk trafikolycka. Sjukt obehagligt!

Igår drömde jag inget hemskt (tror att det bereor på att jag typ körde fötterna på huvudkudden, fast inte riktigt Pippi style, utan mer huvudet på huvudkudden fast på fel håll...hängde ni med? hahaha....), däremot höll jag nästan på att svimma när en spindel gjort intrång i mitt sovrum och placerat sig på det mest heliga i världen (nej, jag är inte troende även fast jag är katolik, och ja, ni läste rätt....haha...), min kudde! Det var ett jobbigt moment. Jag ville skrika, men jag ville inte väcka herr Ceke, och samtidigt ville jag inte att monstret skulle springa iväg heller för då hade jag bara oroat mig hela natten. Hade guldläge att döda den. Problemet var dock att jag inte klarade av att göra det själv.112. Akut! Kris! Vad skulle jag göra? Med stela robot-moves lyckades jag ta mig till vardagsrummet och införskaffa dödshjälp. Mamma Ceke befann sig på rätt plats vid rätt tidpunkt och innan klockan hunnit slå midnatt var spindeln död. Tack och lov! Dock var jag för rädd för att sova på kudden så den försvann från sängen samtidigt som sängen förflyttades 10 cm från väggen för att inte skapa en spindelbro mellan väggen och sängen.

Utöver detta onödiga pladder jag precis fyllt er med, så kan jag informera er om att jag sedan flera månader tillbaka inte är medlem på mötesplatsen längre. Det var ett nyårslöfte som jag testade men som inte fungerade, även om jag redan visste det redan från början =) För någon dag sedan hörde jag någon säga: "Hjärtat är som en kompass. Den väljer alltid rätt riktning.", och jag tror verkligen att det ligger något i det. När rätt kille står framför mig kommer jag veta att det är rätt och jag kommer då också att göra rätt val =) Fram tills dess kan man ju bara fortsätta drömma om att han faktiskt verkligen existerar...haha =)

Nu känns det mest som att jag flummat iväg, men what the heck, det bjuder jag på ;)

By the way (innan jag avslutar det här inlägget ;) )... jag hade namnsdag igår, och blev grattad av hela tre personer. Imponerande va? hahaha... Kan detta inlägget bli flummigare? Tror knappast det =) Medan jag flummar runt i Barca får ni njuta lite extra av livet och sommaren!

Ta hand om er!

Kram

Barcelona, here I come!

Hej gott folk!

Eftersom jag drar till Barcelona imorgon så behöver ni inte besöka min blogg på 2 veckor (om ni nu inte vill läsa gamla inlägg ;) )

Ta hand om er, så hörs vi snart igen!

Kram

söndag 8 augusti 2010

Söndagsmys

Hej gott folk!

Regnet öser ner, och jag ligger i sängen och myser till musik av Joshua Radin samtidigt som jag sitter här och bloggar. Sedan jag vaknade har jag bara tagit det lungt, ätit frukost och läst ut min pocketbok (Syskonkärlek av Sheila O´Flanagan). Supermysigt! Senare idag kommer morbror med fru över på middag, och däremellan kanske jag klämmer in lite träning på Friskis (om jag orkar).

Sedan Cypern har tiden (som jag tidigare nämnt) gått jättefort. Det känns på något sätt som att livet det senaste året har gått fortare än övriga år, men som att det överhuvudtaget gått fortare och fortare ju äldre man blivit, en skrämmande känsla.

Två dagar efter hemkomsten från Cypern kom Bella, Magnus & Hampus (6 månader) på besök. Då de bor i Nykvarn (nära Stockholm) blir det inte att vi träffas så ofta. Vi hade en kanontrevlig dag tillsammans, och Hampus var verkligen sötare än sötast.

Grabben har fysik som en 8 månadres bebis. Superhäftigt! =)

Förutom finbesök från Nykvarn så har jag de senaste 10 dagarna:

- Promenerat m. Ipek (3 korta rundor)
- Träffat Jacke innan hennes & Martins Cypernresa
- Pysslat ihop ett plakat med Johanna till det årliga kollot hon brukar åka på. (Tog 8 h att göra)
- Chillat med Maggsan och kollat på semesterbilder (ca 500 st.)
- Grillat i Bunkeflo hos fröken Dahl & shejkat loss på Étage
- Varit på kalas och firat Santis mammas födelsedag
- Följt damernas höjdhopp i EM (Grattis till silvret Green!)
- Kört spinning med fröken Dahl (2 ggr)
- Träffat midsommar-Johanna för en kvällspromenad i stan
- Varit hos frisören och snyggat till toppana och utväxten
- Shoppat i stan med mamma
- Fikat med våra tyska grannar
- Besökt faster med man
- Fikat på stan med Genti & hennes crew

Utöver detta har jag även hunnit med massa smågrejer som städnig/pappersarbete och annat tråkigt (men nödvändigt!)

Nu ska jag lämna datorn för att göra pappa sällskap på JULA (Wohoooo...eller Åhh nääää!!!) ;)

Önskar er alla en supermysig söndag!

Kram på er!

torsdag 5 augusti 2010

Nytt i garderoben

Inom loppet av en vecka har jag inhandlat 2 par skor. Ett par sandaler och ett par tygskor. Feels good!

Vagabond, 199 kr (Ord. 399 kr)

Sandaler, Sko Punkten, 299 kr


"Modet gör en elegant kvinna vackrare,
och en vacker kvinna elegantare"
~Christian Dior~

onsdag 4 augusti 2010

"Den är rolig!"



Om någon hade frågat mamma vad hon tyckte om denna låten så hade hon svarat "Den är rolig!" Tro det eller ej, men mamma gillar denna låten så pass mycket att hon till och med har börjat nynna på den när hon t.ex. städar/diskar eller gör ngt annat här hemma. Gissa om jag tycker att det är galet roligt? hahaha...

tisdag 3 augusti 2010

Cypern

Hej gott folk!

Idag är det exakt en vecka sedan jag kom hem från soliga Cypern. Tiden har verkligen gått fortare än fort de senaste 2 veckorna.

Cypern var helt, helt UNDERBART och är verkligen ett land jag varmt kan rekomendera er att åka till om ni är ute efter sol och bad. Bilder från resan hittar ni HÄR.


Resan i korthet dag för dag:

Dag 1
Flygresan till Cypern började med att de ombord på planet visade långfilmen "Farsan", en film som jag bara några dagar innan resan hade sett tillsammans med Lina. Väl framme i Cypern mottog jag tråkigt nog en trasig resväska. På bussen till hotellet blev jag överlycklig när jag hörde låten "Thelo epeigontos diakopes" (av Costas Martakis), och när vi kom fram till hotellet blev vi positivt överraskade av att rummet var större än vad vi förväntat oss. Eftermiddagen spenderade vi på Flamingo beach, och kvällen avrundades med kvällschill i staden Protaras där vi också bodde.



Dag 2
Dagen började med morgonsim nere vid poolen. Vi fick även testa på "aquarobic". Dock inget att hurra över då ledaren mest stretchade sig genom hela passet. Därefter besökte vi stranden Fig Tree Bay, en av Cyperns finaste stränder där vi fullkomligt njöt av sol och bad. Vi testade även på den roliga vattensporten "Crazy UFO". Kvällen bjöd precis som kvällen innan på chill i Protaras där vi bl.a. åt på min favoritrestaurang Flintsones Inn.

Dag 3
Även denna dagen började med att vi simmade i poolen. Dagen spenderades därefter på stranden Fig Tree Bay, där vi med hjälp av dykinstruktören Alex fick testa på dykning. Det var riktigt, riktigt roligt, och det är något som jag utan tvekan ska göra på riktigt någon gång i framtiden. På kvällen åkte vi in till feststaden Ayia Napa. Efter värsta powerwalken genom hela stan för att hitta "rätt" restaurang, kom vi vilse, blev hungriga och totalt angripna av partyprissar på partygatan som ville dra in oss överallt. Det blev mat på en mycket god italiensk restaurang, och när maten var uppäten skulle sminket piffas till inne på restaurangens toalett. Dock tog det lite lång tid, och när vi skulle ut från restaurangen var det nersläckt och öde i matsalsdelen. Även dörrarna var fördragna. Vi var inlåsta. Tack och lov hade inte ägarna försvunnit hem än så vi kom tack och lov ut därifrån. Väl ute på partygatan igen var stämningen heeeelt CRAZY! Sjukt mkt utflippat folk överallt. Vi landade bl.a på Bedrock, ett ställe där man festade med hörlurar som man kunde byta kanal på för att festa till just den musik man själv ville. Ganska ball, fast Ayia Napa var inte riktigt staden för oss "gamlingar" så vi tog taxi (limousine) hem för att nanna istället =)

Dag 4 Dagen började med att väckarklockan ringde 8.00 (7.00 svensk tid). En timme tidigare än vad vi brukade stiga upp. Denna dagen spenderades på Konnos beach, en fantastisk badvik där Maggsan också hittade en sjöstjärna. På eftermiddagen promenerade vi till "Cyclopos cave", en mysig grotta. Kvällen avslutades med god mat på restaurang Don Corleone, och varsin god drink på puben.

Dag 5
Dagen spenderases på Nissi beach, Cyperns vackraste strand. Havet var underbart, och det kändes nästan som att man befann sig på Karibien. Otroligt vackert! Jag råkade även slå till min ena tå på en klippa, så under resten av resan fick jag gå omkring med extrem svullen och ful tå. Eftermiddagssolen var ljuvlig och när jag låg vid strandkanten blev jag väckt med en puss av en kille som trodde att jag var död...haha =) Vet inte hur mkt man ska tro på det, men roligt var det i alla fall =) På kvällen åt vi middag i Ayia Napa. Jag beställde vegetarisk pizza, och fick en mardröms-pizza. Pizzan var dränkt med svamp, och jag ville i princip bara gråta. Jag beställde en ny och sa att jag var "allergisk mot svamp", men fick tyvärr ingen ny pizza då köket redan hade stängt. Det resulterade i att vi fick det andra vi beställt helt gratis =)

Dag 6
Dagen bjöd på morgonsim, chill vid stranden Fig Tree Bay, och kvällschill i Protaras.

Dag 7
Vi åkte in till Nissi beach igen för att njuta av det fantastiska havet. Efter stranden inhandlade jag en ny resväska i Ayia Napa, där vi också åt middag. När vi kom tillbaka till hotellet tog vi lite spontant en promenad upp för berget till Profeten Elias kyrka, vilket var riktigt mysigt.

Dag 8
Sista dagen spenderades på Fig Tree Bay. Vi var i vattnet mestadels av tiden, och innan vi lämnade stranden var vi tvungna att testa vattensporten "Fly Fish". Det var sååå roligt! Det är verkligen något som ni måste testa om tillfälle ges. En riktig adrenalinhöjare! 20.45 skulle bussen ta oss från hotellet till flygplatsen, men NEJ, NEJ, NEJ. Så blev det inte. Grekisk strejk skapade massa flygförseningar, vilket bl.a medförde att vi inte kom iväg när vi skulle. Det var ganska segt, men vi kom tack och lov efter flera timmars väntan och irritation äntligen hem.

Nu kallar sängen. Mer om livet efter Cypern kommer i nästa inlägg =)

Sov gott!