fredag 31 juli 2009

8 x 800 m

Jag och Maggsan har idag totalt joggat 6,4 km, dvs. 8 varv i slingan. Känns riktigt bra! Nu kallar duschen, sen blir det lite plugg =0(

Det var alles so long!

Tschüss!

torsdag 30 juli 2009

Shopping = Kärlek

Denna dagen har bjudit på en mycket skön dag med Sandra. Vi har shoppat, fikat, skrattat och planerat vår C-uppsats lite smått.

(På Bolagret hittade vi detta söta toalettpappret. Även Sus & Lina humor.)

(På Cervera hittade jag "Dammråttan Hubertus", och ja...namnet säger väl det mesta...haha...)

(På Centralen/O´Learys var det knökat med Poliser och AIK supportar.)

(Köpte b.l.a denna söta beige-/persiokfärgade blus på Vero Moda...)


(...och så köpte jag detta linne/tunika på Gina Tricot.)


onsdag 29 juli 2009

Långfilm på TV4+

Sitter just nu halvt utslagen i soffan och kollar på filmen Smekmånaden. Innan dess var jag ute med Maggsan och tog en lång powerwalk. Tanken från början var egentligen att vi skulle jogga, men när vi stötte på en utflippad hund och hundägare blev vi rädda och försvann från slingan illa kvickt.

Varför ska man som motionär behöva anpassa sig åt hundar och hundägare på en löparslinga?

Jag och Maggsan blev i alla fall riktigt förbannade. Det är riktigt orättvist! Tycker inte att hundar har något alls att göra på en löparslinga. Hundar ska springa på hundrastgården eller vara kopplade! Vad är det med alla hundägare egentligen? Vill man ha en hund så får man för fan ta hand om sin jycke också, inte bara puttinutta, låta hunden hoppa på människor hur som helst och ständigt säga "men hon/han är sååå snäll". Jag är så jävla trött på den frasen, och jag är ännu mer trött på alla dessa jobbiga hundar och hundägare!

Ett päron till farsa


Jag har bokstavligt talat verkligen ett päron till farsa. Runt 07.00 imorse blev jag väckt för att köra honom till Akuten. Tro mig, han var verkligen nära döden enligt honom själv, och jag som inte riktigt vaknat till liv än tyckte pappas tillstånd verkade riktigt kritiskt fastän jag inte fattade vart han hade ont. Hur som helst... Mamma följde i alla fall med pappa som stöd, och efter 2 timmar på Akuten ringde föräldrarna att jag skulle hämta dem. Det gick fort tänkte jag. Satte mig snabbt i bilen igen, TOTALT OFIXAD (mjukiskläder, glasögon, ja, ni fattar) och körde direkt till Akuten. Väl framme såg pappa plötsligt jättefrisk ut. Jag fattade verkligen ingentig. "Nå, hur gick det? Tog dem prover? Vad var det för fel?" Jag ställde fråga på fråga, och vet ni vad han svarade? Jo, "Jag har muskelinflamation i benet." Jag menar HALLÅ, lönt att göra mig så orolig.

Som om inte det vore nog så säger pappa mitt i allt:

- "Nu när vi ändå är här i stan så kan du köra oss till kanalen, så vi (han syftade på att jag skulle följa med) kan fixa lite bankärenden".

Jag blev nog mest tom i huvudet och kunde inte få fram annat än:

- "Jag kan inte följa med er. Har ni sett som jag ser ut? Det hade gått fortare för er att ta bussen in,".

Mamma:

- "Ja, vi kom på det när du redan kört hemifrån, och då kändes det inte lönt att ta bussen".

Jag (irriterad så in i helvete):

- "Jag har faktikt något som heter MOBILTELEFON!"

Mamma (väääldigt lugn):

- " Vi tänkte inte på det."

Jag:

- "O fan, jag märkte det! Ja, jag kör er, men jag väntar i bilen i så fall!"

I bilen började vi diskutera parkeringsplater. Mina föräldrar som knappt är inne i stan tyckte till skillnad från mig att P- huset Anna inte var något bra val, utan tyckte istället att jag ska skulle stå på Södra promenaden, dvs. 100 meter längre fram. På Södra Promenaden var det FULLT (vilket jag redan hade på känn), så vi körde ut på Stora Nygatan. P-vakter och fullt med bilar skapade ännu mer kaos i bilen, så vi fortsatte ut på Djäknegatan. Jag föreslog då att vi skulle ställa oss i P- huset Petri, men NEJ, det passade inte heller. Jag körde då vidare till Stortorget, och där fanns ju verkligen inte en enda plats ledig. Jag orkade inte köra runt och klydda mer, så jag släppte därför av päronen i stan och tvingade dem att ta bussen hem.

1,5 timme senare...

Det första pappa säger när han kommer hem:

"Malmö, så stor stad, och ändå inga parkeringar. Det är dåligt!"

Jag:

"Pappa, det finns parkeringar, men inte just där ni vill att bilen ska stå parkerad!"

Asså, hur hopplösa föräldrar får man lov att ha egentligen? Mina är ju helt ute och cyklar!

tisdag 28 juli 2009

Åbergs med Lina

Även denna kväll har spenderats med Lina. Ikväll var det Åbergs på Jägersro, vilket vi igår bestämde oss för att gå på. Vi köpte inträdesbiljetter på svarta marknaden (Almgårdens kids) och spelade därefter på för fullt =0) Vi gick nog båda i förlust. Dock inte så mycket. Trots det hade vi det ändå trevligt, och för att dessutom aldrig ha spelat på hästar förut så gick det nog ändå ganska så bra =0)

(Linas asiatiska käk innan travtävlingen.)

(Linas Cola.)

(Minimorötter & LOKA som jag köpte på BK för nästan 45 spänn, dvs. ungefär lika mkt som Lina betalde för sin mat.)

(Travbanan, och galet mycket bilar på parkeringen.)

(Lina & Jag)

(Ett av många lopp)

(Hästarna in action!)

(Våra bananskal + mina skor)

(Efter flera timmar på Jägers så börjar man se ut så här som Lina.)

(Mörkret börjar lägga sig.)

måndag 27 juli 2009

"Nasse på den!"


Kvällen har spenderats i Bunkeflo hemma hos Lina, vilket var sjukt roligt. Jag skrattade lika mycket som vanligt och från ingenstans när jag fick värsta skratt-attacken hojtade Lina: "Nasse på den!" och kastade fram en dinglande mini-Nasse med ljudeffekter. Det fick mig fullständigt att braka ihop av skratt ännu mer. Mini-Nasse är Annies (Linas brorsdotter) leksak, men till skillnad från mig tycker hon inte alls att mini-Nasse är rolig. Hon är 4 månader gammal, och jag är 22 år. What´s wrong liksom? hahahaha....

söndag 26 juli 2009

Fullspäckat schema

Hej kära läsare!

Idag har jag mer eller mindre varit i farten hela tiden.

Så här har min dag sett ut:

10.00: Vaknade av att jag hörde pappas säga: "sover hon fortfarande?" (Han tycker den yngre generatione sover på tok för länge.) Kände mig mer eller mindre tvungen att stiga upp då. Efter 5 minuter höll jag på att somna vid frukostbordet, och la mig därför i sängen igen (Dock bara några minuter. Mer hann jag inte.).

11.00: Körde till IKEA och köpte inflyttningspresent (ljusfat med ljus och stenar) till våra gamla grannar (Ulla & Claes) som flyttade förra året. Eftersom förra året försvann fort blev vi (jag, mamma & pappa)+ grannarna mitt emot (Inger & Curt), därför ditbjudna idag.

Direkt efter IKEA körde jag till Cervera på Svågetorp för att köpa present till min kusin och hans flickvän. Mamma tyckte att de kunde få en liten minnesgrej från oss innan de åkte hem till Polen. Att hitta en bra present var allt annat än lätt kan jag lova er. Eftersom dem precis flyttat ihop köpte jag en "socker och mjölkkanna" från Eva Solo.

12.30: Ungefär då kom jag hem. Fixade till ljusfatet och packade därefter in det lite tjusigt.

13.30: Min kusin, hans flickvän och min morbror kom på besök för att äta lunch med oss innan min kusin och hans flickvän skulle åka tillbaka till Polen.

14.15: Då åkte jag, morbror, min kusin och hans flickvän till min morbror för att hämta bagage.

14.30: Då körde jag till flygplatsen (Sturup) för att lämna min kusin och hans flickvän. Därefter körde jag och lämnade min morbror, och efter det skyndade jag mig snabbt hem (Kom hem 15.35.).

15:45: Körde jag hela granngänget till Ulla & Claes i Arlöv vid Spillepengen.

16-17: Chillade lite med gamlingarna, sedan körde jag hem.

18.00: Körde till Maggsan. Vi joggade 7 varv i slingan (ett varv = 800 m), och därefter tog vi en härlig promenad. Maggsan fick mig dock att dö av skratt under uppvärmningen då hon pratade om en Rottweiler som skrämt henne. Efter 1,5 löpta varv (Maggie körde ca 100 m framför mig) ser jag en skräckslagen Maggie springa mot mig (det vill säga andra hållet) skrikandes: "PITTBULL, UTAN KOPPEL!!!". Ni skulle ha sett henne. Det var så roligt så jag fullkomligt brakade ihop av skratt....HAHAHAHA...



20.30: Körde jag hem från Maggsan.

21.00: Käkade jag lite müsli och hoppade därefter snabbt in i duschen.

21.40: Körde jag och hämtade päronen och grannarna hos Ulla & Claes. Dem skickade med sig Daimtårta till mig som jag sen bara var tvungen att prova när jag kom hem 22.30. Den var gudomligt god, och gudomligt syndig! (Borde inte få äta sånt egentligen...man ja...det går ju mindre bra)

Det var det jag gjort idag.

Tschüss!

lördag 25 juli 2009

MUMS, MUMS, MUMS!

Jag måste seriöst ha världens duktigaste matlagningsmamma. Eftersom hon är kokerska så är hon känd för att alltid stå och dona i köket. Idag trollade hon fram supergoda blåbärs- och vaniljbullar, och tidernas kanske godaste körsbärssylt. Se själva, så kommer ni förstå vad jag pratar om!

(Mammas blåbärsbullar)

(Mammas vaniljbullar)

(Mammas körsbärssylt)

Nå, vad tyckte jag då om Babel?

Jodå, inget fel på stället, men jag hade önskat mig en lite bättre musikblandning. Under hela kvällen kändes det som jag var på Jamaica, var hög (inte för att jag var det) och bara chillade på stranden. Lite mysig gungande känsla, men jag hade gärna velat shake´a loss ordentligt. Jag hoppas få göra det nästa gång =0) Då hoppas jag även på massa massa House =0)

Gårdagens utgång i bilder

(Jacke & Maria)

(Jacke fixar naglarna)

(Jacke & Jag)

(Jacke, Maria, Jag & Sandra)

(Utflipp)

("Tulle" hjälper Maria att laga kameran som föll i golvet)

(En utgång utan knäckebröd vore extremt konstigt i Jackes värld)

(Jacke hjälper Maria med Partyskorna )

(Supersöta "Tulle" på väg till busshållsplatsen)

(På bussen. Maria var lullig och jag tyckte bara allt var jätteroligt)

("Tulle" var snabb över gatan)

(På Babel intog vi fläkthörnan)


(Sandra)

fredag 24 juli 2009

Utgång ikväll

Som läget ser ut just nu så blir det utgång ikväll. Är nästan helt säker på att vi ska till Babel på Möllan Soundsystem. Eftersom jag är lite ANTI- Möllan typen så är jag självklart lite skeptisk, men vem vet, det kanske blir jätteroligt =0)

Nu ska jag i alla fall börja göra mig i ordning! Det tar ju trots allt lite tid =0)

Tschüss

ÄTA- TRÄNA- ÄTA

Så här har dagens förmiddag sett ut:
  • Kl. 9.00: Frukost (fiberberikad havergrynsgröt med linfrökross & psylliumfrön + minimjölk).
  • Kl. 10.00: 2 timmar på gymmet med Cindy (1,5 timmes träning ungefär).
  • Kl 12.15: Lunch/träningspåfyllning (färska jordgubbar med lätt vaniljyoghurt + knäckemackor med skinka och tomat).

Nu ska jag duscha, sen ska jag pyssla lite med mitt Friskispass =0)

Tschüss!

torsdag 23 juli 2009

Windex kanske?!?

Förutom spindlar så HATAR jag även munsår! Har fått världens fulaste munsår, och känner just nu bara att jag vill gråta. Kanske lite kryddat, men ni fattar själva. Hur snygg känner man sig på en skala från 1-10 när man har munsår? Svar: NOLL! Munsår är fult! Man känner sig allt annat än snygg, och vill bara tillfälligt försvinna från planeten tills munsåret försvunnit. Va fan ska munsår egentligen uppkomma för? Och varför ska munsår alltid uppkomma vid fel tillfälle? Har använt Compeed hela dagen, men känner inte någon som helst skillnad. Värdelösa plåster! Får kanske helt enkelt göra som fassan i "Mitt stora feta grekiska bröllop" istället, använda WINDEX =0)

Helkväll med Jacke

Spindlar borde seriöst inte få existera! Hittade ytterligare en till spindel idag. Den gömmde sig i andra rummet i gardinen. Ryser bara jag tänker på den. Även den spindeln var gigantiskt stor, och även denna gången drog jag till med drastiska metoder (skrik på mamma, som kom och mördade den på order av mig). HATAR, HATAR, HATAR spindlar!!!!

Sedan 17 tiden har jag i princip bara hängt med Jacke. Hämtade henne på jobb. Därefter chillade vi, käkade vattenmelon/katrinplommon, pratade om allt och inget, och skrattade åt sjuka grejer som mikrovågs-skämt och liknande =0) Helt undertbart roligt!

Nu blir det nog någon film för min del!

Tschüss!

Imse vimse spindel...

....NU JÄVLAR ÄR DU DÖD!!!

Har med drastiska metoder (en flugsmälla) precis mördat en spindel i mitt sovrum. Den var stor (det tycker jag om alla spindlar) och försvann i Wissman fart över listen mellan väggen och taket.

Fullkomligt hatar spindlar, och är nu jätteglad att det finns en spindel mindre på denna planet.

Nu väntar en grötfrukost innan jag ska träffa Cindy och köra ett Indoor Walkingpass på Friskis.

Hej svejs!

Vrider, vrider och vrider....

Klockan är typ 3 på natten och jag kan inte sova. Har vridit mig i sängen så mycket att jag tillockmed blivit hungrig av allt vridadet. Måste nog gå ut i köket och käka en banan.

onsdag 22 juli 2009

Polskt besök

Först och främst måste jag säga: Jösses så fort denna dagen har gått!

På förmiddan kollade jag klart på filmen Baksmällan som jag började se igår. Sjukt rolig! Den bara MÅSTE ni se! Ni kommer skratta hela filmen genom. Helgalen film!

Innan jag fortsätter att berätta mer om dagen så måste jag även rekomendera er att se The Proposal. Såg den med Lina för ett tag sedan. Blev lite småkär =0) Den är sååå BRA!

På eftermiddan körde jag till Sturup med min morbror för att hämta upp min kusin och hans tjej. Dem är här fram till på söndag. Måste erkänna att dem är riktigt normala för att vara polacker...haha =0) Och min kusins tjej är riktigt trevlig. Han har tidigare haft en tendens att bara välja blåsta brudar...haha =0) Nu är han i alla fall på rätt bana...haha =0)

Efter att vi hämtat dem, åkte vi hem till oss för lite gemensam släktmiddag. Mamma hade lagat riktigt god köttgryta, och till efterrätt blev det mammas goda rabarberpaj med vaniljglass. Verkligen smaskens!

Efter massa, massa mat tog vi en kort promenad i området. Därefter körde vi och lämnade deras bagage hemma hos min morbror för att sedan ta en liten snabb roadtrip genom Malmö. Vädret var väl kanske inte det bästa, men vi hade det trevligt ändå =0) Och fastän vi käkat massor, så var vi ändå tvungna att köpa varsin kula glass när vi var i Västra hamnen =0)

Det var den här dagen. Imorgon väntar en ny dag och ett nytt blogginlägg =0)

Fram tills dess: Tschüss!

PS: Fick mitt polska favoritgodis (plommon i choklad) och silkesdroppar till håret (hade önskat mig det) i present av min kusin. Sjukt nice!

PS 2: Håret blev riktigt bra igår =0)

tisdag 21 juli 2009

Glass

Har precis tröstätit blåbärssorbet, kollat på filmen Bride Wars och sörjt att jag är singel...eller nä, det har jag nog inte....kanske bara lite... men nä, jag åt nog glassen för att den var god. I lördags när det var tjejmys/förfest hemma hos Sandra kom vi fram till att mat är något vi kvinnor fullständigt njuter av. Tjejerna hade lagat fantastiskt mycket god mat,och ja, vi hade svårt att sätta gränser för hur mycket vi egentligen kunde äta. Vet i tusan varför jag drog upp detta. Helt onödigt egentligen, men ja, kanske lite för att ge mig själv ångest för att jag krängt glass si sådär 2,5 veckor innan jag ska till Grekland. Hur som helst... Idag ska jag till frissan. Yeeeeyyyy!!!

I´m back =0)

Klockan är snart halv 4 på natten och jag är så lycklig så jag nästan sprudlar av glädje =0) Nu tänker ni säkert "Vad har hänt?", "Vem är han?", "Har hon vunnit på lotto?". Ni tänker såååå FEL! Jag önskar i och för sig att jag inte vore singel, och jag önskar också att cashen kunde trilla in, men det finns faktiskt andra saker i livet än kärlek och pengar. Friskis tillexempel....hahaha... Jösses vad flummigt detta lät....haha....I alla fall, anledningen till varför jag inte kan sova beror på att jag precis har sett mitt namn under diplomeringsdatumen på Friskis hemsida. Kan ni fatta? Jag ska bli ledare? Jag tror inte ni kan fatta hur STOOORT det är (för mig då). Jag är sååå glad, samtidigt som jag är sååå nervös =0) Vill hoppa, skutta, springa på en gång, och kanske tillockmed skrika lite så att alla kan höra hur glad jag är. Precis så glad är jag! *Gääääsp*

Börjar känna mig rätt så trött nu...*gääääsp*

Natti natt!