onsdag 30 mars 2011

Broccoli- & skinkpaj

Dagens middag blev en god broccoli- & skinkpaj.

För att göra denna paj behöver du:
~ Ca 3 dl. vetemjöl (Andra mjölsorter går givetvis också bra.)
~ Ca 100 g. smör
~ 2 msk. vatten
~ 1 st. broccoli
~ 120 g. rökt skinka
~ 6 st. stora ägg
~ En påse gratängost.

Steg för steg:
1.
Sätt ugnen på 225 grader C.

2.
Smörj en pajform med smör.

3.
Gör degen! Blanda vetemjöl, smör och vatten till en fin deg. (Den ska inte vara klibbig!)

4.
Fördela degen jämnt i pajformen.

5.
När degen är fördelad i pajformen ska små hål göras i degen med en gaffel.

6.
Grädda pajskalet i ca. 20 minuter.

7.
Under tiden pajskalet gräddas skär du broccoli & skinka i jämnstora bitar, samt vispar ägg i en bunke.

8.
När pajskalet är gräddat fördelar du broccoli och skinka jämnt i pajskalet. Häll över de vispade äggen. Strö på ost.

9.
Grädda pajen tills den får fin färg (ca 20 minuter).
10. Redo att serveras!


Idag hade jag babyspenat och körsbärstomater till pajen. Supergott!

Smaklig måltid!

2 kommentarer:

Anonym sa...

oh nu vet du vad du ska bjuda på när jag kommer hälsar på =D och så får du inte snåla med tomaterna =)

/M

Susanna sa...

5 tomater såg mer estetiskt ut på bild än 10 =) Önskas fler tomater så ska du Självklart få fler tomater också =)