tisdag 29 juni 2010

Midsommarupdate

Hej gott folk!

Midsommarhelgen blev inte bara solig utan även galet rolig =)

Under torsdagskvällen socialiserade folk med varandra, några bastade, och en valde dessutom att utmana döden och flyta med strömmarna i Mörrumsån. Strax innan läggdags valde några dessutom att skapa "prinsessan på ärten" i köket, vilket var sjukt roligt =)

I fredags vaknade vi till Basebrothers-musik och varningslampor vilket var på gränsen till dödligt ( i skrattväg då) underhållande =)

I fredags satte två myggor även lite avtrycket i facet på mig. Jag ville dö (inte i skrattväg) när jag såg mig själv i spegeln. 2 MEGABULOR. Dessa bulor gjorde att jag nästan ville låsa in mig på rummet resten av helgen. Tack och lov så räddade Lina mig med hydrokortisonsalva.

Efter några timmar var midsommarförberedelserna i full gång. Jag och Lina blev pajansvariga. Vi skulle baka broccolipaj. Dock hade en tokig Jöns glömt att köpa vetemjöl och smör till pajdegen, vilket resulterade i ett besök på Coop Konsum i Mörrum.

Väl tillbaka i stugan var "husmor" Ceke i full gång. Jag var förberedd på att få baka så jag hade ju självklart med mig förkläde. Otippat?!? haha =)

När allt var förberett och fixat var midsommarfirandet i full gång. God mat (min bordsgranne snodde typ alla proteiner (prinskorvar & köttbullar) från min tallrik, och lät mig äta broccolipaj & potatis). Efter maten blev det tipsrunda med frågor om alla. Min fråga lät: Om Susanna vore en frukt, vilken vore hon då? Rätt svar var självklart VATTENMELON =) Mitt lag vann =)

Utöver tipsrunda bjöd midsommarafton på lekar kring världens kanske mest ostabila och snea stång (silvertejp höll ihop den), chill, ännu mer Basebrothers, massa skratt, nattamat och en "Hello Kitty" föreläsning innan det var dags att nanna kudden =)

Det fanns även en i huset som under dagen bastade halsen för att kunna prata. Mkt roligt =)

Midsommarafton 2010 är även dagen då jag lärde mig att långben inte heter långben, utan harkrank =)

På midsommardagen vaknade vi inte till varningsblinkers. Däremot fanns det en på rummet som hade gjort ALLT för att inte få vakna till mitt skratt...haha =)

Under midsommardagen stekte solen på riktigt rejält. Dagen var fri för valfria aktiviteter och jag hamnade i sällskapet som skulle promenera till Mörrum för att köpa glass. Denna promenad fram och tillbaka tog oss totalt 3 h. Hade jag vetat att det skulle ta så lång tid och ligga så långt ifrån (orientering har aldrig varit min styrka), så hade jag inte valt att promenera i flipp flopp, harembyxor och linne med mönstrad rygg. Jag fick 1. Dra upp harembyxorna miljontals ggr under promenaden då allt tyg bara fick byxorna att hasa ner. 2. Tusen blåsor på fötterna, 3. Mönster på ryggen.

På kvällen blev det utgång på Harrys i Karlshamn. Till en början hängde vi i ett VIP skjul med kristallkrona och pigglindrinkar. Därefter bar det av till andra sidan vägen, dvs. in på Harrys för att entra VIP hörnan som bl.a. var uppdukad med helrör, cider och öl. Kvällen började bra, men spårade efter hand ut mer och mer. Stället bestod av oss, asiater, "gangsters" och Paul Tilly (Ica Ulf). Under kvällen försvann en Paris Hiltonväska med innehåll (mobil, VISA etc.) samt en digitalkamera vilket drog ner stämningen ganska så rejält. Som om inte det vore nog
så hade samma Jöns som glömt att köpa vetemjöl till pajerna även glömt sin kappa inne på Harrys med nycklarna till stugan i =) Smart va? Inte särskillt, men vi skyller på kebaben Jönsen tvunget skulle ha innan bussresan hem =)

Innan det var dags att sova var vi 4 st på rummet som fullkomligt kvävdes av skratt i säkert en timme. Att dela rum med folk som fullkomligt får en att kvävas av skratt är allt annat än lätt när man är "Sveriges mest skrattande kvinna" (Lina har utnämnt mig till det =) ).

På söndagen blev det "Tack & hej", städning, och en snabb sväng till Karlshamn för att hämta upp kappan.

Helgen har varit helt, helt utflippad och bra mkt roligare än vad jag hade förväntat mig.

Ett stort tack till Henke som bjöd in mig till denna fantastiskt midsommarhelg, och som organiserat allt så bra! TACK! =)

Nu kallar sängen!

Mer om livet efter midsommar kommer i nästa inlägg =)

Kram & sov gott!

PS: Foton från helgen kan du se HÄR.

PS 2: Midsommarhelgens 4 mest spelade låtar är: 1, 2, 3 & 4! =)

1 kommentar:

Nettan sa...

Och jag utnämner dig till "kvinnan med världens mest UNDERBARASTE skratt"!

Förresten är det väl klart att du har ett förkläde med dig, hahaaa, så jäkla underbar är du! :)

Låter som du hade en superrolig midsommar :D

Puss puss!